Ga naar de inhoud

Debat in het Huis van Europa: Meerjarenbegroting van de Europese Unie

Op donderdag 6 december aanstaande vindt op initiatief van de Poolse ambassade in het Huis van Europa een debat plaats over de meerjarenbegroting van de Europese Unie voor de periode 2014-2020.

Afgelopen weekend hebben de onderhandelingen over deze meerjarenbegroting in de Europese Raad nog niet tot een akkoord geleid. In december zullen de lidstaten opnieuw de degens kruisen over dit onderwerp. Hoewel de strijd vaak wordt uitgelegd als een clash tussen landen uit Noord en uit Zuid Europa spelen ook de nieuwere lidstaten uit Midden- en Oost Europa een steeds belangrijkere rol.  

Europarlementariërs en vertegenwoordigers van de zogenoemde Visegrad groep (Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije) gaan onder leiding van de Nederlandse europarlementariër Jan Mulder (VVD) met elkaar in debat over de wens van deze lidstaten om een meer ambitieuze begroting te realiseren. Hoe gaan zij dit geld straks uitgeven? Waar liggen voor hen de prioriteiten? En waarom is een meer ambitieuze begroting volgens hen ook in het belang van Nederland?

U bent van harte welkom om deze Engelstalige bijeenkomst bij te wonen aanstaande donderdag in het Huis van Europa vanaf 16.00 uur. De middag zal worden geopend door Eduard Slootweg, vanaf 1 december het nieuwe hoofd van het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland.

Aanmelden kan via aleksandra.sztompka@msz.gov.pl.