Ga naar de inhoud

Debat in het Huis van Europa: Europa en lokaal beleid

Donderdag 14 juni organiseert JongDenHaag (netwerk van jonge ambtenaren) in het Huis van Europa een debat: Europa is op dit moment veel in het nieuws maar is Europa ook een onderwerp dat de gemeente en overige decentrale overheden bezighoudt? Met de volgende sprekers: Thierry Baudet, Simon van Driel en Inge Vianen.
Stelling 1: Door europese samenwerking verliest lokaal belang zijn gezicht
Stelling 2: Duurzaam bouwen, stimuleren of verplichten
Stelling 3: Europees geld vertroebelt lokaal beleidsprioriteit

Debatleider:
Henk Kool, wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie tevens lid van het Comité van de Regio's (adviesorgaan Europese Commissie, invalshoek Europese steden/regio's).

Sprekers:
- Thierry Baudet, universitair docent en promovendus Universiteit Leiden, columnist NRC en jonge conservatieve anti-Europeaan.
- Simon van Driel, oud-Eerste Kamerlid voor de PvdA op het gebied van Financiën en Sociale Zaken. Daarvoor werkzaam bij de gemeente Den Haag als directeur dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid en dienst Stadsbeheer.
- Inge Vianen, raadslid van GroenLinks. lid van de raadscommissies Ruimte, Leefomgeving en Samenleving, heeft veel ervaring met internationale samenwerking, onder andere door haar werk voor NGO's.

Ontvangst:
15.45 uur

Start:
16.00 uur

Locatie: Huis van Europa,
Korte Vijverberg 5
2513 AB Den Haag


Aanmelding voor het debat is mogelijk tot en met 12 juni a.s. via e-mailadres:
jongdenhaag@denhaag.nl

Om 17:30 uur wordt de debatmiddag afgesloten met een uitgebreide borrel in de binnentuin van café Schlemmer
(achter het Huis van Europa: Lange Houtstraat 17).