Ga naar de inhoud

Wim van de Camp opent foto-expositie over Beatrix en het Europees Parlement in het Huis van Europa

Wim van de Camp, Europarlementariër uit Den Haag, heeft op maandag 29 april 2013 een foto-expositie geopend over "Koningin Beatrix en het Europees Parlement". De expositie is de komende tijd te zien in het Huis van Europa aan de Korte Vijverberg 5-6  in Den Haag.

Beatrix was de eerste koninklijke persoon die het Europees Parlement toesprak. Dat gebeurde in 1984 in Straatsburg. De Koningin prees daar het werk van de instelling. Ze kwam in 2004 terug, tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap toen.

Wim van de Camp (CDA) nam het initiatief voor de expositie, met het oog op de troonswisseling. "Dat is een goed moment om Nederland positief voor de dag te brengen. Het is een grote gebeurtenis", aldus Van de Camp, die eerder lang lid was van de Tweede Kamer.

De expositie toont foto's van Beatrix tijdens haar toespraken. Ook is te zien hoe zij het Huis van Europa in Den Haag heropende in 2011. Een foto toont ook hoe zij de voorzitter van het Europees Parlement ontving, die haar een gedenkboek kwam aanbieden.

Neem te allen tijde je identiteitskaart mee. We kunnen bij binnenkomst hierom vragen.

Bekijk hier de foto's van de opening van de expositie in Brussel door Prins Constantijn