Ga naar de inhoud

EU uitbreiding-simulatie 23 november in het Huis van Europa INSCHRIJVING IS GESLOTEN

We zijn op zoek naar gemotiveerde deelnemers voor dit project waarbij je het werkelijke onderhandelingsproces binnen de EU leert kennen. Dit in het kader van het EU-project: "Get on board! Mobilizing young leaders to support the EU enlargement process towards the Western Balkans."

Het simulatie spel zal twee verschillende aspecten van het EU uitbreidingsproces behandelen:
a) Het proces en de onderhandelingen rondom het verkrijgen van het kandidaat lidmaatschap.
b) Het proces en de onderhandelingen rondom het worden van een EU lidstaat.

De simulatie zal de deelnemers kennis laten maken met het EU uitbreidingsproces door hen een dag lang de rol van een actor in dit proces aan te laten nemen. Dit zal een rol zijn als: een lid van de Europese Commissie, een vertegenwoordiger van een kandidaat lidstaat, een lid van de raad van de EU of als een lid van het Europees Parlement. De hele simulatie is een uitstekende manier om op een actieve wijze het EU uitbreidingsproces te leren kennen in samenwerking met andere geïnteresseerde en gemotiveerde deelnemers. Na het volbrengen van de gehele workshop zult u een certificaat ontvangen.


Locatie en Tijd
De simulatie zal plaatsvinden op vrijdag 23 november 2012 van 9:30 tot 17:30 in het Huis van Europa in Den Haag (Korte Vijverberg 5). Lunch, koffie, thee en een borrel om na te praten/netwerken worden door de organisatie verzorgd.


Hoe geef ik me op?
Als organisatie zijn wij op zoek naar jonge (-30) en gemotiveerde personen die bereid zijn in een korte motivatie (max. 1 pagina) uit te leggen waarom zij graag deel zouden nemen en wat zij verwachten van deze workshop. Deelname is gratis. Wij vragen van u:
1. Leeftijd: tussen 18 en 30 jaar
2. Goede beheersing Engelse taal (gehele dag is in het Engels en er komen buitenlandse deelnemers)
3. Interesse in de EU en zijn potentiële uitbreiding

Stuur uw gegevens (naam, leeftijd, telefoonnummer & adres) samen met de korte motivatie voor 9 november naar: eusimulatie@gmail.com
U kunt dit emailadres tevens gebruiken voor vragen en suggesties.


Wilt u dit project delen? Zie de flyer hieronder.

 .