Ga naar de inhoud

Coolpolitics: De toekomst van Europa

Coolpolitics presenteert een debat over de toekomst van Europa op woensdag 26 september, met Thierry Baudet (politiek filosoof) en Mathieu Seger (historicus en docent Europese integratie en internationale betrekkingen). Discussieer ook mee!

Time to Talk

Coolpolitics over de toekomst van Europa

Anno 2012 kun je niet meer zeggen dat Europa niet leeft. Jammer genoeg gaat het in deze roerige tijden tussen al het verkiezingsgeweld veel te vaak over de waan van de dag: Alle Zuid-Europeanen zijn lui! Terug naar de gulden! Weg met de Grieken!

Tijd voor een goed gesprek. In het najaar van 2012 organiseert Coolpolitics daarom drie debatten over de toekomst van Europa. Op woensdag 26 september van 12:30 tot 15:00 uur is het eerste rondetafelgesprek over Europese Democratie 3.0 in het Huis van Europa in Den Haag. Graag nodigen we je uit om hieraan deel te nemen.
Europese democratie 3.0


Elke keer als je de krant openslaat is de kloof tussen de Europese Unie en onze regering weer pijnlijk zichtbaar. Steeds meer mensen verliezen hun vertrouwen in de politiek als het gaat om het oplossen van zowel nationale als internationale problemen. Het Europa dat wij kennen lijkt steeds minder houdbaar.
In de kick-off van de Time to Talk debatten gaan we aan de slag met een nieuwe, toekomstbestendige vorm voor de Europese Unie. Wat is democratie anno 2012? En hoe zou de EU eruit zien als we hem vandaag de dag konden opbouwen?

Het rondetafelgesprek begint met inspiratie waar Thierry Baudet (politiek filosoof) en Mathieu Seger (historicus en docent Europese integratie en internationale betrekkingen). Daarna ga je in kleinere groepen aan de slag. Aan het einde komen we weer bij elkaar voor een slotdebat waarin we alle oplossingen naast elkaar zetten. De middag wordt gepresenteerd door journaliste en econome Esther van Rijswijk. Coolpolitics publiceert de resultaten op de website.

Er zijn 50 plekken beschikbaar en deelname, inclusief lunch, is gratis. Graag horen wij of je ingaat op de uitnodiging. Dat kan door een mail te sturen naar aanmelden@coolpolitics.nl o.v.v. je naam, leeftijd en beroep/studie.

Het rondetafelgesprek in Den Haag is de eerste van in totaal drie sessie. De tweede sessie, Kunst vs. Crisis, is in de Verkadefabriek in Den Bosch op zaterdag 20 oktober tijdens het B*There festival. De laatste sessie, Thuis in Europa, vindt plaats op dinsdagavond 6 november in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Meer informatie over Time to Talk kun je vinden op www.coolpolitics.nl.