Ga naar de inhoud

Expertreeks over het Europees semester

2013 is uitgeroepen tot Europees Jaar van de Burger. Daarom organiseert de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie een debatreeks in het hele land. De Commissie wil met Nederlanders in gesprek gaan over de economie, je rechten als Europeaan, het milieu, werkgelegenheid en hoe de Unie er in 2020 moet uitzien. Er wordt gediscussieerd over beleidsuitdagingen waarmee zowel Nederland als Europa geconfronteerd worden. In tijden van crisis moet het economisch beleid gericht zijn op het duurzaam creëren van groei en jobs.

Europa 2020
De EU heeft hiervoor een lijst met acties opgesteld: de Europa2020-strategie. Jaarlijks evalueert de Commissie welke vooruitgang geboekt is tijdens het Europees Semester.

De debatreeks bestaat uit twee onderdelen: expertsessies over het Europees Semester met specialisten, ondernemers en beleidsmakers en open debatten met burgers.

Expertreeks
De evaluatie van de Europa2020-strategie gebeurt niet vanuit een ivoren toren. De Commissie wil immers goed op de hoogte zijn van de economische, sociale en politieke context in de lidstaten. De Vertegenwoordiging van de Commissie in Nederland onderhoudt daarom contacten met vertegenwoordigers van de verschillende overheidsniveaus en geïnteresseerde groepen uit het middenveld in Nederland.

Met deze expertreeks probeert de Vertegenwoordiging ook andere specialisten en ondernemers aan het woord te laten over de beleidsdoelstellingen uit het Europees Semester in Nederland.

De toegang tot de expertsessies is op uitnodiging, maar u kunt zich kandidaat stellen op: info(at)4daysforeurope.eu
  

Debatreeks

Datum: 21 maart 2013
Thema: Scherper economisch toezicht en de burger.

Locatie: ABN AMRO, Rotterdam
  
Datum: 4 april 2013
Thema: Duurzaam en slim

Locatie: Kamer van Koophandel, Rotterdam
  
Datum: 25 april 2013
Thema: De nieuwe economische agenda: financiële stabiliteit in Europa
  
Datum: 16 mei 2013
Thema: onderwijs en groei in Europa

Locatie: Randstad, Diemen
  
Datum: 6 juni 2013
Thema: Economische groei en solidariteit in Nederland. Met dank aan Europa.

Locatie: Huis van Europa, Den Haag
  
Datum: 20 juni 2013
Thema: De nieuwe economische agenda voor Europa

Locatie: Huis van Europa, Den Haag

Dit is tevens de laatste bijeenkomst.

Meer informatie over deze debatreeks en over de onderwerpen