Ga naar de inhoud

Multimedia wedstrijd: Migranten in Europa (deadline:21 juni 2013)

De multimediawedstrijd "Migranten in Europa" is bedoeld om jonge kunstenaars en communicatiestudenten de kans te geven stil te staan bij de bijdrage van migranten aan de Europese samenleving van vandaag. De wedstrijd moet ook het debat aanwakkeren en de aanzet geven tot meer uitwisseling van informatie en ideeën.

De wedstrijd is bedoeld voor studenten ouder dan 18 jaar die een opleiding volgen in een school voor kunst, grafisch ontwerp of communicatie in een van de 27 EU-lidstaten of in Kroatië.
De scholen kunnen in drie categorieën werken indienen - Poster, Foto en Video. Elke school mag één of meer werken in één of meer categorieën voordragen.

De werken worden eerst beoordeeld op nationaal niveau, waarna de beste werken worden overgedragen aan een Europese jury die de winnaars op Europees niveau zal kiezen. Ook het grote publiek zal via de website zijn stem kunnen uitbrengen.

De makers van de 30 geselecteerde werken voor de Europese finale zullen naar Brussel afzakken om er de plechtige prijsuitreiking bij te wonen. Verwacht wordt dat ook Cecilia Malmström, Europees Commissaris voor Binnenlandse Zaken, aanwezig zal zijn. De scholen van de winnende studenten in de drie categorieën, en van de winnaar van de publieksprijs, krijgen elk 10 000 euro prijzengeld.

Lees meer over de wedstrijd en meld je aan!