Ga naar de inhoud

Internationale Vrouwendag: ' Het vrouwelijke antwoord op de crisis'

Op 8 maart organiseren de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement, in samenwerking met Lof Media en de Rode Hoed, een debat over vrouwen en de crisis. Met sprekers als Neelie Kroes, Wim van de Camp, Marije Cornelissen en Agnes Jongerius

Op vrijdag 8 maart zal Eurocommissaris Neelie Kroes ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag een debat openen over vrouwen en de crisis. Het debat, waaraan o.a. Europarlementariërs Marije Cornelissen en Wim van de Camp zullen deelnemen, vindt plaats onder leiding van Kirsten van den Hul (VN vrouwenvertegenwoordiger 2011) in de Rode Hoed in Amsterdam.

De centrale vraag tijdens het evenement is welke bijdrage vrouwen kunnen leveren aan het oplossen van de economische crisis. Het debat wordt georganiseerd door de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement in samenwerking met Lof magazine en de Rode Hoed.

Moeten we de oplossingen van de recessie zoeken in de verbetering van de positie van vrouwen op de Europese arbeidsmarkt? En zou Europa hier een rol in kunnen spelen?

Naast de Europarlementariërs zullen Jeroen Smit (hoogleraar journalistiek en auteur van o.a. De Prooi), Merel van Vroonhoven (directielid NS en Topvrouw van het jaar 2012), Mijntje Lückerath (hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit) en Agnes Jongerius (voormalig FNV-voorzitter en geassocieerd (onderzoeker) aan het zwaartepunt Instituties van de Open Samenleving (IOS) van de UU) met elkaar in discussie gaan om deze vragen te beantwoorden.

Datum: vrijdag 8 maart,  20.00-21.45 uur

Locatie: de Rode Hoed, Amsterdam

Meld je nu gratis aan!