Ga naar de inhoud

25 april: Europese verkiezingen: écht belangrijk voor vrouwen!

Wat staat er in de programma's van de Europese partijen? Wat was hun inzet voor de vorige periode? En wat hebben ze daarvan waargemaakt? Hoe hebben de Europese partijen in hun stemgedrag de verschillende gevolgen van beleid voor vrouwen en mannen meegewogen? Wat staat er in de nieuwe partijprogramma's over het realiseren van gelijke rechten en kansen, evenredige deelname en invloed van vrouwen en mannen in al hun diversiteit in Europa? Hoe hebben de partijen gestemd over integratie van het streven naar gender gelijkheid en diversiteit in de begrotingskaders 2014-2020?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens een bijeenkomst die de NVR en de Vereniging voor Vrouwenbelangen op 25 april 2014 organiseren in samenwerking met de European Women's Lobby.

Het programma van de bijeenkomst die de titel Vrouwen Stemmen in Europa - Campagne 50/50 mee heeft gekregen, ziet er als volgt uit:
  13.30 uur Opening door dagvoorzitter Mathilde van den Brink

13.35 uur Keynote: Wat heeft Europa al bereikt voor vrouwen? door Dr. Willemien Ruygrok, European Intitute of Gender Equality

14.00 uur Kennismaken met kandidaten en in debat met o.a.
Anke Klein, kandidaat Europarlementariër D66
Anne-Marie Mineur, kandidaat Europarlementariër SP
Güliz Tomruk, kandidaat Europarlementariër GroenLinks
Irene Janssen, kandidaat Europarlementariër CDA
Nejra Kalkan, kandidaat Europarlementariër PvdA
Stieneke van der Graaf, kandidaat Europarlementariër ChristenUnie/SGP


15.15 uur Keynote: 50/50 - een nieuwe fase van democratie door Mrs Viviane Teitelbaum, presidente van de European Women's Lobby (ovb)

15.30 uur Terugblik op de Gemeenteraadsverkiezingen; Plan de Campagne voor verkiezingen van het Europees Parlement, door Mathilde van den Brink

16.00 uur Afsluiting met concrete werkafspraken; netwerken

Praktische informatie:

Vrijdag 25 april 2014, van 13.30 - 16.00 uur; inloop vanaf 13.00, borrel na afloop. Huis van Europa, Korte Vijverberg 5/6, Den Haag.

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wel word je dringend verzocht je zo spoedig mogelijk aan te melden en op 25 april een legitimatiebewijs mee te brengen. Aanmelden kan via: www.nederlandsevrouwenraad.nl/aanmelden. Wie zich al heeft aangemeld hoeft dat niet opnieuw te doen.