Ga naar de inhoud

UITZENDING GEMIST: Huis van Europa lezing 2014 : "An outside view on the EU"

Michael Turner, lid van het Amerikaans Congres, heeft op 21 november a.s. de `Huis van Europa lezing (Europe House Lecture) in Den Haag uitgesproken.

Michael Turner, lid van het Amerikaans Congres, heeft op 21 november de Huis van Europa lezing (Europe House Lecture) in Den Haag uitgesproken. Dit jaar stond de positie van de EU in de wereld centraal. Dhr. Turner is voorzitter van de Amerikaanse delegatie naar de Parlementaire Assemblee van de NAVO en heeft met het publiek zijn visie gedeeld op het Europese buitenland- en veiligheidsbeleid in het licht van de huidige geopolitieke situatie.

In reactie op dhr. Turner heeft Europarlementariër Bogdan Zdrojewski een korte speech gehouden. Dhr. Zdrojewski is voormalig minister in Polen, voorzitter van de delegatie van het Europees Parlement voor de betrekkingen met Wit-Rusland en lid van de delegatie voor betrekkingen met het Oostelijk Partnerschap.

De lezing stond onder leiding van Wessel de Jong, oud-correspondent in o.a. Brussel, Washington en Moskou, momenteel gestationeerd voor de NOS in Den Haag.

De Huis van Europa lezing is een jaarlijks terugkerend evenement waarin vooraanstaande sprekers hun visie op de EU delen met een gevarieerd publiek van diplomaten, politici en studenten. In voorgaande edities waren o.a. Herman van Rompuy en Jeroen Dijsselbloem te gast. De lezing is een gezamenlijk initiatief van het Informatiebureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland.

De voertaal van het evenement was Engels.

Klik hier om de lezing terig te kijken.