Ga naar de inhoud

Kom naar het grote Europese Energiedebat op 18 juni in Groningen: "Ondernemers als frontrunners naar een Europese Energie-unie?"

Het debat is onderdeel van het TransFuture Festival op 18 en 19 juni: een vernieuwend festival over duurzaamheid, energie en nieuwe kansen.

De nieuwe Energie-unie; wat gaat die doen voor ondernemers in de energiebranche? Is deze unie onmisbaar om de plannen in het Energieakkoord uit te voeren? Helpen overheden de noordelijke ondernemers verder? Of juist niet? Wie dóet eigenlijk het echte werk in de energietransitie? Liggen de kansen voor noordelijke ondernemers voor het oprapen? En grijpen ze die ook? In een energiek debat met toonaangevende sprekers zoeken we samen antwoorden op prangende vragen in de energietransitie. Debaters uit alle hoeken van de sector beklimmen het podium om hun mening te verdedigen.

TransFuture Festival

Het debat is onderdeel van het TransFuture Festival op 18 en 19 juni: een vernieuwend festival over duurzaamheid, energie en nieuwe kansen. Kom kijken en zie zelf wat er allemaal mogelijk is met nieuwe energie. Luchtfietserij? No way! Op het TransFuture Festival ontmoet je onderzoekers, studenten, zzp'ers en bedrijven. Mensen met twee benen op de grond en één overtuiging: de energietoekomst is al begonnen!

Programma

15.00     Inloop

15.30     Opening en welkomstwoord

15.45     Keynotespeech Europese Commissie en interview

16.05     Reactie Europarlementariërs en interview

16.15     Start debat

17.30     Rondleidingen EnTranCe, netwerken, groen gas bbq, muziek

Debaters

Het debat wordt geleid door Pieter Sijpersma, hoofdredacteur Dagblad van het Noorden. Debaters zijn onder andere Bas Eickhout (Europarlementariër GroenLinks), Ruben Vermeeren (Europese Commissie), Mark de la Vieter, (Stichting Energy Valley), Jeroen Jansen (iNRG), Gerard Dijkema (Universiteit Delft), Wim van de Pol (ROC Noorderpoort)en Marko Bos (directeur economische zaken SER).

Praktisch

De toegang tot het festival is gratis. Kosten voor de groen gas bbq (±15 euro exclusief drinken) komen voor eigen rekening.

Adres

EnTranCe

Zernikelaan 17

9727 AA Groningen


Het debat wordt georganiseerd door:

Europese Commissie Vertegenwoordiging

Europees Parlement Informatiebureau

Stichting Energy Valley

Dagblad van het Noorden

Aanmelden kan hier