Klimaatverandering: Who Cares? Kom ook naar de publieksavond op 19 november!

In het kader het Europees jaar van de ontwikkeling organiseren de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie, het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland, CARE Nederland, Cordaid en ICCO deze bijeenkomst in samenwerking met het Humanity House.

Eind november 2015 begint de VN Klimaatconferentie COP-21 in Parijs. Er staat veel op het spel. Maar wat precies? Komen er inderdaad stevige afspraken om klimaatverandering tegen te gaan? En wat zijn de gevolgen als wereldleiders daar niet aan willen?

Aan de vooravond van de Klimaattop in Parijs word je op dit seminar, georganiseerd door onder andere de Europese Commissie Vertegenwoordiging en het Informatiebureau van het Europees Parlement, bijgepraat over alle actuele discussies over klimaatverandering. Laat je in het Humanity House in Den Haag informeren en inspireren middels mooie, korte documentaires, innovatieve voorbeelden van duurzame consumenten en bedrijven en ga speeddaten met deskundigen: everything you always wanted to know about climate change, but were afraid to ask! Door het hele pand zijn activiteiten. We sluiten af met een plenair debat over de link tussen klimaatverandering en duurzame ontwikkeling.

Over de Sprekers

Met Bas Eickhout (Europarlementariƫr voor GroenLinks en nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw), Maarten van Aalst (o.a. directeur van het Rode Kruis Klimaatcentrum), Yvon Slingenberg (kabinetslid van Eurocommissaris CaƱete: Klimaatactie en energie) en Fenny Eshuis (policy director bij Max Havelaar).

Het programma staat onder leiding van Peter Heintze, onder andere werkzaam voor het NCDO.

Meer informatie en aanmelden via http://www.humanityhouse.org/agenda/publieksseminar-klimaatverandering-who-cares/