Vrouwen in Conflict- en Vluchtelingensituaties: slachtoffer of sleutel tot de oplossing?

Op vrijdag 4 maart organiseert het Informatiebureau van het Europees Parlement in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland een debat in Amsterdam ter ere van Internationale Vrouwendag.

Het thema van het debat, Vrouwen in Conflict- en Vluchtelingensituaties, sluit nauw aan bij één van Europa´s grootste uitdagingen van het moment: de vluchtelingencrisis. Het debat wordt gemodereerd door Kirsten van den Hul, genderexpert, auteur en columnist. Het panel van gastsprekers bestaat o.a. uit Kati Piri, Europarlementariër voor PvdA, Elisabeth van der Steenhoven (Directeur WO=MEN) en Jivka Petkova, van de European External Action Service. Als u zin heeft in een interessante avond, dan bent u van harte uitgenodigd 4 maart.

Voorafgaand aan de debatavond wordt in de Rode Hoed een uitzending van het BNR radioprogramma Boekestijn en de Wijk opgenomen. Deze uitzending gaat - hoe kan het ook anders - over de vluchtelingencrisis. De opnames starten om 19.15u en als u zich heeft aangemeld voor het debat bent u ook bij deze opnames van harte welkom.

Toegang: Gratis. Aanmelden via kaarten@rodehoed.nl

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Tijd: Inloop vanaf 19.30u, start om 20.00u.

Na afloop is er een netwerkborrel