Kom ook naar de fototentoonstelling "De Haagse Beek"!

Vanaf maandag 18 januari tot 1 maart is in het Huis van Europa een fototentoonstelling te bewonderen.
Deze expositie is gewijd aan de Haagse Beek, een bijzondere waterloop, die een aantal voor Europa relevante instellingen met elkaar verbindt. De Haagse beek ontspringt in de duinen bij Kijkduin en voert via het Catshuis, Vredespaleis, meerdere Europese ambassades en residenties naar het centrum van de stad waar hij uitmondt in de Hofvijver, aan de voeten van het Binnenhof en het Huis van Europa.

Fotograaf Paul Koopman heeft het afgelopen jaar deze Haagse rivier met Europees tintje op een bijzondere wijze vastgelegd door de blik te richten op het verrassend rijke onderwaterleven.

Zo kreeg hij toestemming om in de vijver bij het Catshuis de ambtswoning van de premier zodanig te fotograferen dat ook de biotoop onder de waterspiegel zichtbaar is. De fotocollectie geeft een oorspronkelijke kijk op een door velen vergeten en wat veronachtzaamde rivier die niet van land naar zee stroomt, maar precies andersom.  

Als u de tentoonstelling wilt komen bezichtigen kan dat van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur, op vertoon van uw identiteitsbewijs.

Groepen groter dan 5 personen s.v.p. vooraf aanmelden via epdenhaag@ep.europa.eu